вівторок, 28 березня 2017 р.

Осінь… Осінь… Така неповторна і чарівна у ріднім краю...



Мета проекту: Збагатити уявлення дітей про красу осінньої природи; ознайомити з творами мистецтва і літератури, в яких оспівується осінь; розвивати творчу уяву, фантазію, почуття прекрасного, вчити їх спостерігати за змінами в природі; виховувати любов до рідного краю.



В листопаді 2012 року з учнями 1 класу проведений урок-презентація проекту про осінь. Ключове питання: У чому чарівність осені? У підготовці заходу першокласникам допомагали батьки та учні 5 класу, котрих я навчала попередні 4 роки. За місяць до презентації діти були поділені на групи. “Художники” готували розповіді за картинами видатних майстрів пензля Левітана І. І., Полєнова В. Д., Кугача Ю. П., Остроухова І. С. і самостійно на папері відображали своє бачення природи осені.
Ті, хто входили до групи “Народознавців”, вивчали вірші, підшукували загадки, прислів’я, прикмети стосовно осені. П’ятикласниця Мельник Анюта зацікавила всіх легендою про осінь. Підготували виставку з осіннього листя (аплікації, квіти) учасники групи “Умільці”. Свої вироби вони творили разом з батьками, що дозволяло їм відчувати себе одним цілим цього проекту.
Ніжно, з відчуттям смутку прозвучала пісня “Осінь” у виконанні школярів під керівництвом вчителя музичного мистецтва Тамари Миколаївни Горобченко. Щоб презентація була ще цікавішою для дітей, проводились хоровод “Станьте в коло, любі друзі”, гра “Ми листочки, ми листочки…” та завдання групам “Складіть осінній пейзаж”.
Закликом бережливого ставлення до природи стали слова першокласника Вадима Жевенка:
”Бережіть, шануйте, люди,
Все, що є навколо,
Пам’ятайте, що людина – часточка природи!”.
Завершилось святкове осіннє дійство виступами директора школи Бойка Василя Григоровича та заступника директора з навчально-виховної роботи Прасол Людмили Олександрівни. Вони наголосили на неоціненній ролі Природи у формуванні світогляду підростаючого покоління, у тому, що Природа і ми – це наш спільний дім, і його потрібно берегти!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Час навчатись!

Час навчатись!