четвер, 22 грудня 2022 р.

Флікер – помічник дорожнього руху

 

22 грудня в 3-А класі відбулася зустріч з інспектором  ювенальної превенції сектору превентивної діяльності Олександрівського відділення поліції Ярославою Мовчан та інспектором ВЗНС  Вікторією Шинкаренко. Метою заняття було повторення і закріплення правил дорожнього руху, вміння  бути уважними, спостережливими, обачними.

    Після того, як пригадали, кого можна назвати учасниками дорожнього руху, яку небезпеку несуть в собі транспортні засоби, для чого потрібні правила на дорозі, учні під керівництвом інспекторів виготовляли флікери. Флікер – це спеціальний світлоповертаючий елемент, який яскраво світиться в світлі автомобільних фар та служить для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів у темний час доби.

    Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світлоповертаючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів! Оптимальний варіант для пішохода - чотири флікера: на руках, ремені і рюкзаку. Незважаючи на те, що світловідбивачі більше схожі на яскравий аксесуар, користь їх неможливо переоцінити: за статистикою,  поява флікерів в шість разів скоротила число ДТП за участю дітей. Учні своїми руками зробили флікери у вигляді «лапки», «яблука» і «квітки».


Флікер, виготовлений власноруч, не просто порадував дітей, він забезпечить їхню безпеку на дорозі!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Час навчатись!

Час навчатись!