неділю, 18 лютого 2018 р.

Стрітення - Грімниці - весни провісниці

«Благослови, мати, Весну закликати! Весну закликати, Зиму проводжати!» - такі закличні слова звучали в актовому залі Олександрівської ЗШ І – ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1. Їх виголошували учні 2-А класу (класний керівник Семеніченко Л.О.)

   Вони зібралися тут, щоб відзначити свято «Стрітення – Грімниці – весни провісниці». Протягом захоплюючого театралізованого дійства звучали вірші, пісні, прислів’я, приказки. Оплесками зустріли героїв сценки зустрічі Зими з Весною. Особливо сподобалась присутнім гра «Сонце, вітер, мороз», участь у якій взяли і запрошені на свято першокласники.
     В тому, що це свято багатогранне, переконались учасники зібрання, слухаючи виступи учнів Майданик Еріки, Гавриша Євгена, Загинайка Миколи. Вони наголосили, що наша свята церква відзначає День Стрітення Господнє урочистим богослужінням. На Стрітення люди в церквах святять воду і свічки, які називали «громничними», бо запалювали їх і ставили перед образами під час грози, щоб вберегти людей і худобу від грому.
     Цікаве театралізоване свято завершилось для учнів приємним солодким сюрпризом. Батьки пригостили їх незвичним обрядовим печивом. Це такі чудові коржики у вигляді весняних птахів – жайворонків. Адже люди вірили, що птахи на своїх крилах приносять з далекого вирію весну, проганяють люту зиму, зичать щастя, миру і добра.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Час навчатись!

Час навчатись!