вівторок, 26 грудня 2017 р.

Незвичайний урок "Дивоквітка"

  Незвичайно і цікаво пройшов урок трудового навчання у 2 – А класі Олександрівської ЗШ І – ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» на тему « Аплікація з паперу і картону. «Сонечко і соняшник. Послідовність дій під час виготовлення аплікацій із паперу і картону».
   Метою уроку було виготовлення композиції «Сонечко і соняшник». Навчати послідовності дій під час виготовлення виробів з паперу; розвивати допитливість, творчі здібності учнів, самостійність. Виховувати бережне ставлення до паперу, розуміння необхідного економного використання матеріалів.


   Беручи за основу слова В. Сухомлинського, який говорив: “ Казка – це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки, мови”, класний керівник Семеніченко Людмила Олександрівна зацікавила дітей казкою «Дивоквітка», яку сама склала.

Казка «Дивоквітка»
   Це було дуже давно… Сонце було зайняте проблемами Галактики. І планету Земля захопив злий Лиходій. Він огорнув її темрявою, мороком, світло не могло проникнути крізь густі чорні хмари.
   Але сонячне світило, завершивши свої справи, вирішило глянути на улюблену голубу планету. Кинуло золоті промені, та вони не здолали товщу темряви. Зрозумів володар світла, що зробив Лиходій. Визвав свого воїна – богатиря Сонцедара. Той одягнув золоті доспіхи і вступив у двобій з володарем тьми. Ворога здолав.


   Сонце не пошкодувало тепла, Земля ожила. Все навкруг наповнилось пахощами трав і квітів, цілющим повітрям лісів, дзвінким хором птахів. Люди славили Сонцедара віршами та піснями. Богатир вирішив оповить Землю оберегом. Він дістав золоті насінини, кинув навкруг, вітер розніс їх по всій планеті. З насінин виросла диво-квітка – Соняшник.
   - Ми приєднаємося до Сонцедара і зробим на уроці квітку – оберіг соняшник.
   Повторили правила безпеки, розглянули технологію виготовлення виробу, діти з натхненням взялись до роботи. Зробивши аплікацію, кожен оформив виріб так, як він особисто вважав за потрібне.


   В кінці уроку підвели підсумок і впевнились, що соняшник справді дивоквітка, дарована людям на силу, на добро. Не випадково, що в творчості знаменитих художників всесвітнього значення, таких як Ван Гог, Катерина Білокур, Марія Приймаченко, чільне місце займало зображення соняшників. Репродукції картин учні розглянули на уроці і прагнули втілити красу і неповторність квітки в своїх виробах. Діти вирішили власні своєрідні вироби мистецтв подарувати найріднішим людям, щоб світло соняшника щодня дарувало їм тепло.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Час навчатись!

Час навчатись!